نروژ از کشورهای حوضه اسکاندیناوی است و از جذابترین کشورهای جهان برای زندگی و کار به شمار میرود؛ زیرا این کشور دارای شرایط زندگی با کیفیت بالا و سطح رفاه قابل قبولی میباشد. نروژ به دلیل وجود نرخ پایین بیکاری، امنیت بالا و سطح بالای پیشرفت تکنولوژی بسیار مورد توجه ایرانیان برای مهاجرت قرار گرفته است. مهمترین اقدام برای مهاجرت به هر کشور خارجی مثل نروژ دریافت ویزای آن کشور میباشد؛ در این مطلب سعی میکنیم به طور کامل و دقیق شرایط و مراحل اخذ ویزای نروژ را شرح دهیم.
توضیحات کلی در خصوص ویزای نروژ
افسران ویزای نروژ برای متقاضیان ایرانی سخت گیریهای شدیدی را برای تایید درخواست ویزا اعمال میکنند؛ به همین دلیل نرخ ریجکت ویزای نروژ برای ایرانیان بالا است. یکی از نکات مهم در فرآیند درخواست ویزای نروژ داشتن دعوتنامه از شخص یا شرکتی در نروژ میباشد؛ همچنین وقت سفارت این کشور مصاحبه ندارد و متقاضی فقط برای انگشت نگاری و تحویل مدارک باید به سفارت نروژ در کشور مبدا مراجعه کنند.
برای اخذ راحتتر ویزای نروژ و با توجه به سختگیریهای کشورهای اسکاندیناوی برای صدور ویزا باید متقاضی حتما دعوتنامه، گواهی تمکن مالی قابل قبول و پرینت گردش حساب مربوط به 3 ماه آخر را داشته باشد؛ در این صورت احتمال ریجکت تا حد زیادی کاهش مییابد.
انواع ویزای نروژ
به طور کلی 4 نوع ویزای نروژ بر حسب مدت زمان اقامت متقاضی در نروژ وجود دارد که شامل موارد زیر میشوند:
ویزای نروژ نوع A
ویزای نوع A نوعی ویزای ترانزیتی است و افرادی باید این ویزا را دریافت کنند که میخواهند برای رفتن به کشور مقصد از فرودگاه نروژ عبور کنند. ویزای نروژ از نوع A برای متقاضیان کشورهای ایران، عراق، پاکستان، نیجریه، اتیوپی، سومالی، بنگلادش، سریلانکا و افغانستان صادر میگردد. با این ویزا افراد فقط اجازه دارند در فرودگاه منتظر پرواز بعدی خود بمانند و نمیتوانند از فرودگاه نروژ خارج شوند.
ویزای نروژ نوع B
برای عبور از کشورهای حوزه شینگن و رفتن به کشور مقصد خارج از شینگن متقاضیان نیاز به ویزای نوع B نروژ دارند.
ویزای نروژ نوع C
ویزای نروژ نوع C یک ویزای کوتاه مدت است که شامل سه مدل ویزای یک بار ورود، دوبار ورود و 90 روزه میباشد. افرادی که این نوع ویزا را دریافت میکنند میتوانند در بازه تاریخ قید شده در ویزا به نروژ و کشورهای حوزه شینگن سفر و اقامت کنند.
ویزای نروژ نوع D
ویزای نوع D نروژ ویزای بلند مدت است و متقاضیان دریافت این ویزا میتوانند در طول سال از این کشور خارج و دوباره به آن وارد شوند.
انواع ویزای نروژ براساس هدف سفر
علاوه بر موارد بالا برای رفتن به نروژ و دریافت ویزای این کشور با توجه به هدف سفر انواع دیگر ویزای نروژ به شرح زیر برای متقاضی صادر میشود.
ویزای کار نروژ
ویزای کاری از نوع ویزاهای بلند مدت است و برای افرادی صادر میشود که به قصد پیدا کردن شغل مناسب میخواهند به نروژ سفر کنند. متقاضیان جویای کار باید از شرکت یا کارفرمای معتبر نروژی دعوتنامه دریافت کنند و سپس اقدامات مربوط به درخواست ویزا را انجام دهند.
ویزای تحصیلی نروژ
دانشآموزان و دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در یکی از مراکز آموزشی و دانشگاههای نروژ را دارند باید ویزای تحصیلی نروژ دریافت کنند. این نوع ویزا بعد از اتمام تحصیلات قابل تبدیل به ویزای کاری است. از الزامات اخذ ویزای تحصیلی نروژ داشتن مدرک زبان معتبر میباشد که نشان دهنده تسلط متقاضی به زبان انگلیسی یا نروژی است.
ویزای خانوادگی نروژ
از دیگر ویزاهای بلند مدت برای اقامت در نروژ ویزای خانوادگی نروژ است؛ افرادی که میخواهند با استفاده از این ویزا به نروژ سفر کنند باید از یکی از اعضای خانواده یا خویشان خود که در نروژ اقامت دارد دعوتنامه دریافت کند.
ویزای ازدواج نروژ
افرادی که موفق به اخذ ویزای ازدواج نروژ میشوند میتوانند اقامت دائم این کشور را دریافت کنند. اولین شرط برای اخذ این نوع ویزای نروژ محدوده سنی متقاضی است. سن افرادی که اقدام به اخذ ویزای ازدواج میکنند باید بیشتر از 18 سال باشد؛ همچنین متقاضی قبل از آن ازدواجی نداشته باشد و هر دو نفر زن و مرد قصد اقامت در نروژ را داشته باشند.
ویزای تجاری یا راه اندازی شرکت نروژ
افرادی که قصد دارند شرکت یا کسب و کاری را در نروژ راه اندازی کنند نیاز به دریافت ویزای نروژ دارند؛ این متقاضیان باید مدارک موثق و قابل اعتمادی را از فرآیند تاسیس موسسه و شرکت خود به سفارت ارائه دهند.
ویزای پزشکی و درمانی نروژ
بسیاری از متقاضیان سفر به نروژ برای روند درمانی و معالجه بیماری خاصی درخواست اخذ ویزای نروژ را دارند. این افراد باید از سوی مرکز درمانی یا بیمارستانی در نروژ گواهی پزشکی دریافت کنند و به همره سایر مدارک و درخواست ویزای نروژ به سفارت این کشور ارائه دهند.
ویزای سرمایه گذاری و خرید ملک نروژ
افراد ثروتمند با هدف سرمایه گذاری و خرید ملک میتوانند به نروژ مهاجرت کنند و پول خود را در این کشور به صورتهای مختلف سرمایه گذاری کنند. این افراد برای رفتن به نروژ نیاز به اخذ ویزای نروژ دارند؛ البته فرآیند دریافت ویزا برای این افراد در مقایسه با سایر ویزاهای تحصیلی و کاری راحتتر است. چرا که این متقاضیان از لحاظ شرایط مالی اثبات شده هستند و سریعتر میتوانند اعتماد افسران سفارت را جلب کنند.
ویزای توریستی یا گردشگری نروژ
در فصول مختلف سال توریستهای زیادی برای بازدید از مناظر طبیعی و آثار دیدنی نروژ به این کشور سفر میکنند. این افراد نیز برای اقامت و اجازه ورود به شهرهای نروژ نیاز به اخذ ویزای نروژ دارند؛ این نوع ویزا (ویزای توریستی نروژ) نیز نیاز به ارائه مدارک و گرفتن وقت سفارت دارد.
مدارک ویزای نروژ
- منابع مالی تامین سفر، مشخصات همراه و مشخصات میزبان در نروژ ( دعوتنامه)، برنامه سفر دقیق ، و …
- اصل شناسنامه
- اصل پاسپورت جدید (با حداقل هفت ماه اعتبار از زمان سفر)
- اصل و فتوکپی پاسپورت قدیم (از صفحه مشخصات و کلیه ویزاهای شینگن گذشته)
توضیحات: سابقه سفر به هر کشوری در جهان یکی از عوامل بسیار مهم در اثبات توریست بودن متقاضی می باشد.
- دو قطعه عکس پرسنلی جدید (عکس بیومتریک) در ابعاد ۳/۵ در ۴/۵ ، رنگی ، زمینه سفید ۷۰% زوم چهره و تمام رخ، بدون روتوش
- گردش حساب بانک (پرینت ۳ ماهه حساب جاری) توجه: گردش حساب بایستی دارای تراکنش های طبیعی باشد و از حساب سازی پرهیز شود. به عنوان مثال برداشت و واریزها با مبالغ بالا و غیر متعارف بدون دلیل قانع کننده برای سفارت وجود نداشته باشد.
توضیحات: نوع حساب، مدتی که این حساب را داشته اید، مبالغ واریزی و برداشتی، تعدد و نظم تراکنش ها در یک بازه زمانی همگی در اعتبار گردش مالی تاثیرگذار هستند. باید توجه داشت از واریز مبالغ سنگین به حساب مرده پرهیز کرد. تا زمان اعلام نتیجه اخذ ویزا نباید بیش از ۳۰ درصد موجودی حساب را برداشت کرد، زیرا احتمال استعلام سفارت از بانک وجود دارد.
- در صورت داشتن سپرده بانکی پرینت گرفته شود.
- نامه تمکن مالی از بانک (به زبان انگلیسی)، و ذکر موجودی (به یورو یا دلار)
توضیحات:
– ارائه سند شریکی نیز بلامانع می باشد.
– ارائه مبایعه نامه با کد رهگیری نیز بلامانع می باشد.
- در صورت سفر فرزندان زیر ۱۸ سال به همراه یکی از والدین (درصورت جدایی والدین) ارائه رضایت نامه محضری و یا حکم حضانت فرزند الزامی می باشد.
- “اصل” دعوتنامه شخص دعوت کننده با ذکر محل اقامت و وجود اتاقی مجزا برای اقامت.
مدارک برای دانشجویان و محصلین
- گواهی اشتغال به تحصیل ، توصیه نامه از استاد دانشگاه
مدارک شغلی برای کارمندان بخش خصوصی یا دولتی
- حکم کارگزینی یا گواهی اشتغال به کار با تاریخ شـروع خدمت، اعتبار قرارداد کاری، معرفی نامه (خطاب به سفارت) با ذکر سمت شغلی و حقوق ماهیانه و تعداد روزهای مرخصی طبق فرمت ارسالی (روی سربرگ شرکت) با تاریخ، شماره، امضا مدیر عامل و مهر شرکت + یک نسـخه از روزنامه رسمی شرکت، آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات + فیش حقوقی سه ماه اخیر + اصل لیست بیمه سه ماه اخیر (در صورت وجود).
مدارک شغلی برای پزشکان
- پروانه طبابت، دانشنامه پزشکی از دانشگاه ( برای ویزای نروژ )، کارت نظام پزشکی، سوابق بیمه
مدارک شغلی برای مشاغل آزاد
- جواز کسب یا پروانه کاری/بهره برداری، سوابق بیمه
مدارک شغلی دارندگان شرکت
- روزنامه رسمی، آگهی تاسیس، آگهی آخرین تغییرات شرکت، اساسنامه و معرفی نامه از شرکت که درآمد و سمت لحاظ شود.
مدارک شغلی برای وکلا
- پروانه وکالت (شماره کانون وکلا)
مدارک شغلی برای ساختمان سازان
- معرفی نامه، قرارداد کاری، جواز ساخت، روزنامه رسمی آگهی تاسیس و یا کارت نظام مهندسی و سوابق بیمه حتی اگر اختیاری باشد
مدارک شغلی برای کارمندان آزاد
- سوابق بیمه، معرفی نامه (خطاب به سفارت) با ذکر سمت شغلی و درآمد و تعداد روزهای مرخصی، و قرارداد کاری.
مدارک شغلی برای بازرگانان
- کارت بازرگانی، روزنامه رسمی ،آگهی تاسیس، سوابق بیمه
- گواهینامه فعالیت صنعتی
مدارک برای بازنشستگان
- حکم بازنشستگی، فیش حقوق
مراحل دریافت ویزای نروژ
برای دریافت ویزای نروژ باید متقاضی مراحلی را طی کند که یک بازه زمانی خاصی را به خود اختصاص میدهد.
- ثبت نام در سایت مربوط به درخواست ویزا
- تکمیل کردن فرم درخواست ویزای نروژ
- انتخاب تاریخهای دلخواه برای دریافت وقت سفارت
- پرداخت هزینه درخواست ویزای نروژ
- دریافت ایمیل تایید تکمیل فرم درخواست و پرداخت هزینه
- تهیه پرینت از فرم درخواست و رسید پرداخت هزینه
- جمع آوری مدارک مورد نیاز تحصیلی، هویتی، درمانی و…
- ترجمه مدارک و اسناد هویتی و مالی
- مراجعه به سفارت در زمان تعیین شده از سوی سفارت
- ارائه مدارک و دعوتنامه به سفارت
- انگشت نگاری و احراز هویت در سفارت
- زمان انتظار برای تایید درخواست از سوی سفارت
- پیگیری روند تایید درخواست ویزای نروژ
- اعلام نتیجه رد یا تایید درخواست ویزا از طریق ایمیل یا پیامک
- مراجعه به سفارت برای انجام اقدامات بعدی
چنانچه درخواست ویزا از سوی سفارت نروژ رد شود توضیحات به صورت مکتوب به متقاضی ارائه میشود؛ اگر متقاضیان از کامل بودن مدارک خود اطمینان داشته باشند میتوانند درخواست تجدید نظر بدهند تا در صورت نبود مشکل دیگری ویزای نروژ برایشان صادر گردد.
هزینه ویزای نروژ
هزینه ویزای نروژ با توجه به سن افراد متفاوت است؛ به طوری که برای ویزای کودکان هزینهای دریافت نمیشود. همچنین هزینه ویزای نروژ کودکان 6 تا 12 سال 40 یورو است و هزینه درخواست ویزای بزرگسالان 80 یورو باید پرداخت شود. این هزینه بین 80 تا 120 یورو متغیر است؛ زیرا علاوه بر هزینهای که به صورت آنلاین پرداخت میکنید هزینههای دیگری توسط سفارت و آژانسهای مسافرتی بابت ارائه خدمات اضافی دریافت میشود.
متقاضیان باید توجه کنند که بسیاری از این خدمات اختیاری است و اگر فردی نیاز به دریافت این خدمات ندارد میتواند از آنها صرف نظر کند و در هزینه ویزای نروژ خود صرفه جویی نماید. برخی افراد از پرداخت هزینه ویزا معاف میباشند؛ مثل متقاضیانی که عضو شهروند یا خانواده EU / EEA هستند. همچنین معلمان و دانشآموزان و دانشجویانی که با دلایل آموزشی به نروژ سفر میکنند نیازی به پرداخت هزینه ندارند. دانشمندان و محققانی که برای سفر علمی درخواست ویزا دادهاند از پرداخت هزینه ویزای نروژ معاف هستند.
ویزای شینگن نروژ
کشورهای منطقه شینگن شامل 26 کشور اروپایی هستند که توافقنامهای بین آنها امضا شده است که بر اساس این قرارداد شهروندان اروپایی میتوانند بدون دریافت گذرنامه در کشورهای حوزه شینگن اقامت و سفر کنند. کشورهای فرانسه، آلمان، نروژ، هلند، ایتالیا و دیگر کشورهای عضو شینگن برای متقاضیان سایر کشورها جهت سفر به این کشورها ویزای شینگن صادر میکنند. از این رو افرادی که قصد سفر به نروژ را دارند باید ویزای شینگن را دریافت کنند تا علاوه بر اقامت کوتاه مدت در نروژ اجازه سفر به دیگر مناطق اتحادیه اروپا را نیز داشته باشند.
بعد از تحویل مدارک به سفارت نروژ در کشور مبدا متقاضیان باید حدود 14 تا 30 روز منتظر جواب درخواست ویزا بمانند. اگر مدارک از سوی افسران سفارت نروژ تایید شود برای متقاضی ویزای نروژ صادر میشود؛ در این صورت باید فرد به همراه داشتن پاسپورت به سفارت مراجعه نماید. البته چنانچه درخواست ویزا بنا به دلایلی تایید نشود متقاضی میتواند بعد از گذشت 2 تا 4 ماه و رفع مشکلات قبلی مجدد درخواست ویزا بدهد.
ریجکت ویزای نروژ و راه های رفع ریجکت ویزای نروژ
زمانی که متقاضی درخواست ویزای نروژ را به همراه سایر مدارک به کارگزاری VFS Global ارائه میدهد باید منتظر اعلام پاسخ سفارت در مورد تایید یا رد درخواست ویزا بماند. با توجه به این موضوع برای اینکه احتمال تایید درخواست ویزا افزایش پیدا کند و ویزا برای متقاضی از سوی سفارت نروژ صادر گردد باید با دلایل ریجکت شدن ویزا آشنا بود. در این صورت میتوان با دقت بیشتری مدارک و اسناد را جمع آوری کرد و هدف از سفر را به نحوه بهتری برای افسران تشریح کرد تا از ریجکت درخواست جلوگیری شود.
از مهمترین دلایل ریجکت شدن درخواست ویزای نروژ و عدم صدور ویزا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ممکن است متقاضی نتواند اعتماد افسران را برای اثبات ارتباط با کشور مبدأ و بازگشت مجدد به کشور جلب نماید.
- در برخی شرایط افراد قادر به ارائه گواهی تمکن مالی قابل قبول و اثبات توان مالی خود در کشور مقصد نیستند.
- نداشتن بیمه مسافرتی معتبر از دیگر دلایل ریجکت درخواست ویزای نروژ است.
- ارائه مدارک و اسناد تقلبی یا تکمیل ناقص و نادرست فرم درخواست
- عدم تطابق اطلاعات فرم درخواست ویزا با مدارک ارائه شده
- ارائه سوابق مهاجرتی نامناسب میتواند روی تصمیم مقامهای مهاجرتی نروژ برای صدور ویزا بگذارد.
در صورتی که درخواست ویزا رد شود طی اطلاعیهای دلایل مشخصی برای رد درخواست به متقای اعلام میشود که ممکن است متقاضی بتواند درخواست خود را بازنگری یا تصحیح نماید و اطلاعات دقیقتر و کاملتری ارائه دهد. همچنین افرادی که موفق به اخذ ویزای نروژ نشدهاند میتوانند با آژانس مسافرتی یا سفارت تماس بگیرند تا در مورد علل ریجکت درخواست ویزای خود اطلاعات دقیقتری به دست آورند و راهنمایهای لازم را در این خصوص دریافت کنند.
راهکاری برای رفع ریجکتی در فرآیند اخذ ویزای نروژ وجود ندارد و افراد برای درخواست مجدد ویزا باید مدت زمانی را صبر کنند. تنها راه حل رفع نواقص پرونده و مدارک متقاضی است؛ در این صورت بعد از گذشت 6 ماه دوباره متقاضی میتواند با ارائه مدارک کاملتر و معتبرتر اقدام به درخواست ویزای نروژ نماید.
جمع بندی
نروژ از کشورهای اسکاندیناوی و عضو حوزه شینگن به شمار میرود که با اخذ ویزای آن میتوان به سایر کشورهای اتحادیه اروپا و منطقه شینگن سفر کرد. فرآیند دریافت ویزای نروژ همانند پروسه اخذ ویزای سایر کشورها است با این تفاوت که اداره مهاجرت این کشور نسبت به صدور ویزا برای ایرانیان سختگیری بیشتری اعمال میکند. در این مقاله با انواع ویزای نروژ و مراحل دریافت آن آشنا شدیم و در مورد هزینه ویزای نروژ و ویزای شینگن این کشور نکاتی بیان کردیم.
سوالات متداول ویزای نروژ
ویزای کاری نروژ چیست؟
ویزای کاری از نوع ویزاهای بلند مدت است و برای افرادی صادر میشود که به قصد پیدا کردن شغل مناسب میخواهند به نروژ سفر کنند. متقاضیان جویای کار باید از شرکت یا کارفرمای معتبر نروژی دعوتنامه دریافت کنند و سپس اقدامات مربوط به درخواست ویزا را انجام دهند.
هزینه ویزای نروژ با توجه به سن افراد چگونه است؟
هزینه ویزای نروژ با توجه به سن افراد متفاوت است؛ به طوری که برای ویزای کودکان هزینهای دریافت نمیشود. همچنین هزینه ویزای نروژ کودکان 6 تا 12 سال 40 یورو است و هزینه درخواست ویزای بزرگسالان 80 یورو باید پرداخت شود. این هزینه بین 80 تا 120 یورو متغیر است؛ زیرا علاوه بر هزینهای که به صورت آنلاین پرداخت میکنید هزینههای دیگری توسط سفارت و آژانسهای مسافرتی بابت ارائه خدمات اضافی دریافت میشود.
چگونه میتوان ویزای تحصیلی نروژ را دریافت نمود؟
دانشآموزان و دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در یکی از مراکز آموزشی و دانشگاههای نروژ را دارند باید ویزای تحصیلی نروژ دریافت کنند. این نوع ویزا بعد از اتمام تحصیلات قابل تبدیل به ویزای کاری است. از الزامات اخذ ویزای تحصیلی نروژ داشتن مدرک زبان معتبر میباشد که نشان دهنده تسلط متقاضی به زبان انگلیسی یا نروژی است.
نظرت چی بود؟
0 نظر