ویزای کانادا: این روزها که مهاجرت به یکی از دغدغههای بزرگ افراد تبدیل شده، اقدام برای دریافت ویزای کشورهای مختلف، به خصوص کانادا بیش از پیش مورد اهمیت قرار گرفته است. کشور کانادا از نظر سطح زندگی اجتماعی، امکانات رفاهی، آموزشی، بهداشتی و امنیت همواره جزو کشورهای برتر جهان به شمار میرفته و به همین دلیل مقصد مهاجرتی بسیار محبوبی میان مهاجران میباشد.
البته دریافت ویزای کانادا به علت مراحل پیچیدهای که دارد شاید در ابتدا کار سختی به نظر برسد، اما در صورتی که تمام نکات لازم برای آن را رعایت کرده باشید، جای نگرانی نخواهد بود. از همین رو ما تصمیم گرفتیم تا هر آنچه را که برای اخذ ویزای کانادا و مراحل مختلف آن نیاز دارید، به طور کامل برایتان توضیح دهیم.
معرفی ویزای کانادا
کانادا با عنوان دومین کشور پهناور جهان شناخته شده و حدود ۳۷ میلیون نفر جمعیت دارد. در حقیقت همین مساحت زیاد و جمعیت کم باعث شده تا این کشور همواره به معقوله مهاجرت دید خاصی داشته باشد و در جهت تسریع آن برنامهریزیهای متفاوتی را در پیش بگیرد.
کانادا با داشتن سیستم بهداشت و درمان رایگان، سیستم آموزش و پرورش رایگان، جامعه چند فرهنگی، سیستم آموزشی عالی و… یکی از مهاجر پذیرترین کشورهای دنیاست که همواره افراد زیادی به دنبال دریافت اقامت و زندگی در آن هستند. شما برای ورود به این کشور مانند هر کشور دیگری، ابتدا باید برای اخذ ویزای کانادا اقدام کرده و مراحل آن را به درستی انجام دهید. بنابراین برای گام اول بد نیست تا با انواع ویزاهای این کشور آشنا شوید.
انواع ویزای کانادا
ویزای کانادا انواع مختلفی دارد که به طور کلی میتوان آنها را به دو دسته ویزاهای اقامت موقت و ویزاهای اقامت دائم طبقه بندی کرد. هر کدام از این ویزاها با توجه به شرایط خاصشان دارای زیر مجموعههای دیگری هستند که از جمله آنها میتوانیم به ویزای توریستی، تحصیلی، اکسپرس اینتری، خوداشتغالی و.. اشاره کنیم.
ویزای موقت کانادا
ویزاهای موقت کشور کانادا همانطور که از نامشان پیداست، اجازه اقامت برای مدت محدودی را به متقاضی میدهند و فرد پس از سپری شدن این زمان موظف است که از خاک کانادا خارج شود. چنانچه متقاضی قصد دارد که مدت زمان بیشتری در کانادا بماند باید ویزایش را تمدید کرده و یا وضعیت آن را تغییر دهد.
در همین زمینه، انواع ویزاهای اقامت موقت کانادا که میتوانید برای آنها درخواست دهید به شرح زیر میباشد:
. ویزای توریستی
. ویزای کاری
. ویزای تحصیلی
. سوپر ویزا
. ویزای تسهیلات
. ویزای محرمانه
. ویزای دیپلماتیک یا سیاسی
. ویزای نمایندگی یا کسب و کار
. ویزا با هدف تولد فرزند
. ویزای اهدای عضو
. ویزای کار در تعطیلات
ویزای اقامت دائم کانادا
ویزاهای اقامت دائم کانادا از دسته ویزاهاییهایی هستند که فرد متقاضی با داشتن آنها اجازه سکونت دائمی در کشور کانادا را خواهد داشت.
این ویزاها که معمولا با عنوان ویزاهای مهاجرتی نیز شناخته میشوند، انواع متفاوتی دارند که به شرح زیر میباشد:
. برنامه کاندید استانی
. اکسپرس اینتری
. مهاجرت سرمایه گذاری
. حمایت مالی خانواده
. کار آفرینی
. خود اشتغالی
. نیروی کار ماهر و منتخب کبک
. پرستاران تمام وقت
. ویزای پناهجویان
. ویزای استارت آپ
. پایلوت مهاجرتی آتلانتیک
. پایلوت مهاجرتی روستایی و شمالی
ویزای توریستی کانادا
همانطور که پیش از این گفته شد؛ ویزای توریستی از دسته ویزاهای اقامت موقت کانادا میباشد که به فرد اجازه اقامت برای مدتی معین در این کشور را خواهد داد. بنابراین اگر شما هم از دسته افرادی هستید که با هدف اقامت کوتاه مدت، قصد سفر به کشور کانادا را دارید، باید ویزای توریستی دریافت کنید. ویزای توریستی معمولا به افرادی که برای دیدن دوستان، اعضای خانواده، آشنایان، شرکت در کنفرانسها و همایشهای مختلف یا ملاقاتهای کاری سفر میکنند، اعطا میشود.
بهتر است توجه داشته باشید که کانادا هزینههای بیمارستانی و درمانی گردشگران را به عهده نمیگیرد، بنابراین شما باید قبل از سفرتان برای خرید بیمه سفر با میزان پوشش مناسب اقدام کرده باشید.
در این زمینه باید بدانید که ویزاهای توریستی کانادا نیز خودشان به دو دسته بندی کلی تقسیم میشوند که به صورت زیر میباشد:
ویزای توریستی یک بار ورود
با داشتن ویزای توریستی یک بار ورود شما تنها اجازه دارید که یک بار به خاک کشور کانادا وارد شوید، یعنی پس از ترک کانادا برای ورود دوباره باید مراحل درخواست ویزای توریستی را از نو پشت سر بگذارید. البته در صورتی که فرد قصد داشته باشد که به کشورهای ایالات متحده آمریکا سفر کند، نیازی به اخذ ویزا برای ورود دوباره به کانادا نخواهد داشت.
ویزای توریستی مولتی
ویزای توریستی مولتی به فرد دارنده آن اجازه میدهد که با توجه به مدت زمان پاسپورتش بتواند به صورت نامحدود به کشور کانادا وارد شده و در هر بار ورود، بدون محدودیت خاصی تا ۶ ماه در خاک این کشور اقامت داشته باشد. به این نکته توجه کنید که ویزای توریستی چند بار ورود معمولا یک ماه پیش از پایان تاریخ انقضای پاسپورت، باطل خواهند شد.
ویزای تحصیلی کانادا
یکی از محبوبترین انواع ویزای کانادا ویزاهای تحصیلی هستند که به افراد غیر کانادایی اجازه تحصیل در کشور کانادا را خواهند داد. معمولا اعتبار این گروه از ویزاها حدود ۹۰ روز پس از پایان دوره آموزشی، تمام میشود و جهت اخذ آنها پیش از هر چیز باید از موسسات آموزشی یا دانشگاههای این کشور پذیرش دریافت کرده باشید. بهتر است بدانید یکی از مهمترین مواردی که در دریافت ویزای تحصیلی کانادا بسیار تاثیرگذار میباشد، داشتن تمکن مالی مناسب است که میزان آن با توجه به دوره درخواستی و همچنین در صورت داشتن فاند، متغیر خواهد بود.
ارائه مدرک زبان، انگیزه نامه قوی، رزومه مناسب، وابستگی شغلی یا مالی برای بازگشت به کشور محل زندگی و.. نیز از دیگر عوامل مهمی هستند که توجه کافی به آنها شانس دریافت ویزای تحصیلی را بالاتر میبرد. ویزاهای تحصیلی این کشور به طور کلی به دو دسته دانشجویی و دانشآموزی تقسیم میشوند که شما با توجه به دوره درخواستیتان باید برای آنها اقدام کنید.
سوپر ویزای کانادا
یکی از بزرگترین مشکلات متقاضیان دریافت ویزای کانادا و مهاجرت به این کشور، دوری از خانواده میباشد زیرا دیدار پدر و مادرها در یک کشور خارجی، پیچیدگیها و مشکلات خاص خودش را دارد یکی از مهمترین آنها اعتبار کوتاه ویزای توریستی است. اما باید بدانید که دولت کانادا در سال ۲۰۱۱ با تصویب قانونی در این زمینه که امروزه با عنوان سوپر ویزای کانادا شناخته میشود، پروسه ورود پدر و مادر یا پدربزرگ و مادربزرگ شهروندان را آسانتر کرده و در میان مهاجران محبوبیت بالایی پیدا کرده است.
توجه داشته باشید که در اینجا منظور از شهروندان افرادی هستند که اقامت دائم این کشور و یا کارتPR دارند. همچنین متاقضیان باید شرایطی از جمله داشتن گذرنامه معتبر، توانایی حمایت مالی اعضای خانواده و درآمد کافی، داشتن بیمه و.. را رعایت کنند.
ویزای دانش آموزی کانادا
همانطور که پیش از این گفته شد؛ ویزای دانشآموزی یکی از انواع ویزاهای تحصیلی کانادا میباشد که جهت تحصیل افراد زیر ۱۸ سال در مقاطع تحصیلی مختلف در مدارس کانادا اعطا میشود. در این زمینه باید بدانید کودکان زیر سن قانونی ۱۸ سال ( در برخی ایالتها ۱۹ سال) بدون پدر و مادر یا داشتن سرپرست قانونی اجازه تحصیل در کشور کانادا را نخواهند داشت. تعیین سرپرست برای افراد بالای ۱۷ سال اختیاریست، اما گاهی ممکن است افسر پرونده از شما درخواستی مبتنی بر تعیین سرپرست داشته باشد.
پس از این مرحله، سرپرست قانونی یا پدر و مادر فرد متقاضی باید اثبات کنند که از پس هزینههای اقامت و تحصیل دانشآموز در کشور کانادا برخواهند آمد. توجه داشته باشید که ویزای کانادا از نوع دانشآموزی پیش از هر چیز دیگری نیازمند دریافت نامه پذیرش از سوی مدارس و یا موسسات آموزشی کانادایی خواهد بود.
ویزای دانشجویی کانادا
ویزاهای دانشجویی یکی از محبوبترین انواع ویزاهای کانادا هستند که امروزه متقاضیان زیادی برای دریافتشان اقدام میکنند. دورههای کارشناسی در این کشور معمولا ۳ تا ۴ ساله بوده و دورههای کارشناسی ارشد و بالاتر هم با توجه به نوع مدرک، بین ۱ تا ۳ سال طول خواهند کشید. برای اینکه بتوانید برای دریافت ویزای دانشجویی درخواست دهید، ابتدا باید از یکی از دانشگاههای این کشور پذیرش گرفته و بعد با ارائه نامه پذیرشتان به سفارت، برای اخذ ویزا اقدام کنید.
مهمترین مدارکی که برای اخذ این ویزا نیاز خواهید داشت شامل نامه پذیرش، برنامه تحصیلی، ترجمه ریز نمرات و آخرین مدارک تحصیلی، تکمیل فرمهای مربوط به درخواست ویزا، تمکن مالی و گردش حساب کافی، اصل شناسنامه و کارت ملی به همراه ترجمه، عکس فیش واریزی شهریه، ارائه اسناد مربوط به داراییهای شخصی و.. میباشد.
مدارک ویزای کانادا
برای دریافت ویزای کانادا شما باید مدارکتان را با توجه به چک لیستی که از سوی سفارت اعلام میشود آماده کرده باشید. توجه کنید که با توجه به نوع ویزا ممکن است مدارک مختلفی از شما درخواست شود که باید آنها را هم به پروندهتان اضافه کنید.
اما به طور کلی مهمترین مدارک عمومی برای اخذ ویزای این کشور به صورت زیر خواهد بود:
- مدارک هویتی: شامل اصل پاسپورت فرد متقاضی با حداقل ۶ ماه اعتبار به همراه تمامی پاسپورتهای پیشین، یک قطعه عکس رنگی با پس زمینه سفید در ابعاد ۵.۴ در 5.3 که متعلق به ۶ ماه اخیر باشد، اصل و ترجمه شناسنامه، ترجمه سند ازدواج (در صورت وجود)، ارائه گواهی اشتغال به تحصیل، تکمیل فرمهای مربوط به اطلاعات فردی و خانوادگی، رضایت نامه محضری (در صورتی که فرزندان قصر سفر بدون والدین را دارند)
- مدارک مالی: شامل نامه تمکن مالی که به واحد دلار کانادا صادر شده، گردش حساب 4 تا 6 ماهه اخیر فرد متقاضی با مهر و امضای شعبه صادرکننده، ترجمه اسناد ملکی (در صورت وجود) و…
- مدارک شغلی برای کارمندان: گواهی اشتغال به کار با سربرگ شرکت و به زبان انگلیسی، ترجمه فیش حقوقی و بیمه تامین اجتماعی 2 ماه اخیر، حکم کارگزینی به همراه ترجمه و…
- برای کارفرمایان: ترجمه آگهی تاسیس، فیش حقوقی ۲ ماهه اخیر کارمندان و لیست بیمه، آگهی تغییرات و تصمیمات در روزنامههای رسمی، ریز پرینتهای بانکی ۴ تا ۶ ماهه اخیر به زبان لاتین، لیست مالیاتهای پرداخت شده و…
- برای تجار: گواهی اتاق بازرگانی، لیست پرداخت بیمه و لیست مالیاتهای پرداخت شده به همراه ترجمه، کارت بازرگانی به همراه ترجمه و…
- برای مهندسان: ترجمه جواز ساخت و یا پروانه نظام مهندسی فرد متقاضی
- برای پزشکان: کارت نظام پزشکی، پروانه مطب به همراه ترجمه، لیست مالیاتهای پرداخت شده لیست پرداخت بیمه، پروانه دائم طبابت با ترجمه و…
- برای صاحبان مشاغل یا کارخانه داران: جواز کسب و ترجمه آن، لیست مالیاتها و بیمههای پرداخت شده، پروانه بهره برداری به همراه ترجمه و…
- برای بازنشستگان: فیش حقوقی ۲ ماهه اخیر بازنشستگی به همراه ترجمه، حکم بازنشستگی و ترجمه آن، حکم افزایش حقوق (در صورت افزایش حقوق) و…
دعوت نامه
داشتن دعوتنامه از دسته مدارک الزامی برای ویزای کانادا نمیباشد، اما داشتن آن پروسه دریافت ویزا را راحتتر خواهد کرد. دعوتنامهها میتوانند از سوی اعضای خانواده، آشنایان و یا دوستان برای شما ارسال شوند. دعوتکننده نیز باید کارت شناسایی و پاسپورت کانادایی داشته و همچنین مدارک مالی شامل نامه بانکی، گواهی اشتغال به کار، برگههای پرداخت مالیات و.. را نیز به طور کامل ارائه کند.
هزینه ویزای کانادا
پیش از هر چیز باید بدانید که هزینه ویزای کانادا با توجه به نوع ویزای درخواستی کاملا متفاوت است، اما مقدار نهایی آن شامل هزینه انگشت نگاری و هزینه بررسی مدارک خواهد بود. این هزینهها برای ویزای توریستی ۱۸۵ دلار، برای ویزای تحصیلی ۲۳۵ دلار و برای ویزای کاری ۲۴۰ دلار میباشد. توجه داشته باشید که فارغ از نتیجه ویزا و در صورت ریجکتی، هزینههای پرداخت شده قابل استرداد نخواهند بود. همچنین شما باید این هزینهها را از طریق کارتهای اعتباری مانند مسترکارت یا ویزا کارت پرداخت کرده و رسید پرینت شده آن را همراه پروندهتان به سفارت ارائه کنید.
مراحل درخواست ویزای کانادا
مراحل درخواست ویزای کانادا برای ویزاهای تحصیلی، کاری، توریستی و.. تقریبا مشابه هستند و تنها مدارکی که باید ارائه کنید، متفاوت خواهند بود. برای درخواست اخذ ویزا میتوانید به صورت آنلاین اقدام کرده و یا به صورت حضوری به سفارت کانادا مراجعه کنید. همچنین شما به هنگام حضور باید مدارک را به صورت ترجمه شده ارائه کرده و پس از تکمیل فرمهای مربوطه، انگشت نگاری را انجام دهید.
به طور کلی مراحل پیش روی شما به صورت زیر خواهد بود:
- مراجعه به وب سایت اداره مهاجرت کانادا و تشکیل حساب کاربری
- پرداخت هزینههای درخواست ویزای کانادا
- دریافت کد تاییدیه و پیگیری
- دریافت چک لیست مدارک
- تکمیل کردن فرمهای درخواستی و اسکن آن ها
- اقدام به جمع آوری مدارک خواسته شده
- بارگذاری مدارک
- دریافت نامه بیومتریک
- ساخت حساب کاربری در وب سایت VAC و انتخاب زمان
- پروسه انگشت نگاری
- تهیه بلیط رفت و برگشت (در صورت اقدام برای ویزای توریستی)
- انتظار برای بررسی و دریافت پاسخ
- پیکاپ ویزای کانادا
دلایل ریجکتی ویزای کانادا
ویزای کانادا نیز مانند ویزای هر کشور دیگری ممکن است به دلایل مختلفی با ریجکتی مواجه شود. از رایجترین دلایلی که باعث رد شدن درخواست فرد متقاضی خواهد شد میتوان به متقاعد نکردن افسر برای بازگشت به کشور محل زندگی، ارائه تاریخچه سفر نامناسب، وجود نقص در مدارک یا ارائه مدارک مالی نامعتبر، عدم توانایی پرداخت هزینههای مربوط به اقامت، تحصیل و.. اشاره کرد.
اعتراض به ریجکت ویزای کانادا
طبق قوانین تازهای که از سوی سفارت کشور کانادا برای ایرانیان تصویب شده است، شما در صورت ریجکتی امکان اعتراض به رد شدن ویزای کانادا را نخواهید داشت و برای این کار باید دوباره یک درخواست جدید ثبت کنید. به خاطر داشته باشید که به هنگام ثبت درخواست جدید باید تمامی نقصهای مربوط به پروندهتان را رفع کرده و اشتباهاتتان را تصحیح کنید. همچنین هنگام اقدام جدید باید تمامی هزینهها، به جز هزینه انگشت نگاری مجددا پرداخت شود. (هزینه انگشت نگاری تا ۱۰ سال اعتبار دارد)
نکاتی که باید در مورد ویزای کانادا بدانید
- تکمیل مدارک: یکی از نکات مهمی که به هنگام جمع آوری و تکمیل مدارک ویزای کانادا باید به آن توجه داشته باشید آن است که هرگونه نقص و یا وجود اطلاعات متناقض در فرمهای درخواستی، میتواند به رد شدن ویزایتان منجر شود. بنابراین به هنگام ارائه مدارک تمامی موارد خواسته شده را با دقت تمام جمع آوری و تکمیل کنید.
- تمکن مالی: توجه داشته باشید که تمکن مالی مورد نیاز برای ویزای کانادا بهتر است که به یکباره به حسابتان وارد نشده باشد. در غیر این صورت شما میتوانید با ارائه مدارک معتبری که نشان دهند این مبلغ به دلیل مشخصی مانند فروش خانه، ماشین، طلا و.. به حسابتان وارد شده، افسر ویزا را به درستی متقاعد کنید.
- اعتبار مدارک: به خاطر داشته باشید از آن جایی که تمامی مدارک ارائه شده به سفارت کانادا با دقت هر چه تمامتر بررسی شده و استعلام میشوند، بهتر است که هیچ گاه مدارک غیر واقعی و دروغین ارائه نکنید. زیرا در این صورت درخواست ویزای کانادا به سرعت با ریجکتی مواجه خواهد شد.
نحوه پیگیری جواب ویزای کانادا
شما تا پیش از مرحله انگشت نگاریتان نیازی به پیگیری ویزا ندارید، زیرا میتوانید وضعیت آن را در صفحه ارسال مدارک مشاهده کنید. پس از انجام انگشت نگاری هم یک برگه با بارکد مخصوص از سوی سفارت به شما تحویل داده میشود که شامل Tracking NO است و شما با کمک این شماره میتوانید وضعیت ویزای کانادا را در سایت VFS پیگیری کنید.
دفتر وک و چگونگی تعیین وقت سفارت کانادا
متاسفانه سفارت کانادا در ایران در سال ۱۳۹۱ به دلایل سیاسی به طور کامل تعطیل شد و امروزه همه متقاضیان ویزای کانادا باید به دفاتر وک (VAC offices) در کشورهای گرجستان، امارات و ترکیه مراجعه کنند. توجه کنید که شما حدود یک ماه پس از درخواست ویزایتان میتوانید به سایت سفارت کانادا مراجعه کرده و وقت انگشت نگاری دریافت کنید. برای تعیین وقت سفارت کانادا هم باید به صورت آنلاین اقدام کرده و طبق نکات گفته شده برای انجام مراحل مختلف، ذر سفارت کانادا در کشورهای دیگر حضور پیدا کنید. (در حال حاضر بهترین گزینه ممکن کشور ترکیه میباشد)
کلام پایانی
همانطور که خودتان هم متوجه شدهاید؛ ویزای کانادا با توجه به نوع سفر متقاضی انواع مختلفی دارد که به هنگام درخواست برای هر کدام از آنها باید مدارک متفاوتی را ارائه کنید. ما در این مقاله برای راحتی بیشتر شما سعی کردیم تا هر آنچه را که برای دریافت ویزای کانادا نیاز دارید برایتان توضیح دهیم. در نهایت امیدوارم که نکات گفته شده به شما برای طی کردن مراحل مختلف دریافت ویزا کمک کرده باشد.
سوالات متداول ویزای کانادا
داشتن دعوت نامه برای ویزای کانادا اجباری است؟
خیر، داشتن دعوتنامه الزامی نیست، اما ارائه آن میتواند پروسه دریافت ویزای کانادا را آسانتر کند.
چند وقت پس از ریجکتی میتوانم دوباره برای ویزا درخواست دهم؟
در این باره هیچ محدودیت زمانی وجود ندارد و شما میتوانید هر زمان پس از ریجکتی دوباره برای ویزا درخواست دهید.
پروسه دریافت ویزای کانادا چقدر طول خواهد کشید؟
با توجه به نوع ویزای درخواستی مدت زمان رسیدگی به درخواست شما متفاوت خواهد بود و این پروسه معمولا بین ۲ تا ۴ هفته و حتی بیشتر طول خواهد کشید.
امکان تمدید ویزا از داخل کانادا میسر خواهد بود؟
بله، در صورتی که ویزایتان معتبر باشد میتوانید از داخل خاک کانادا نیز برای تمدید آن اقدام کنید.
آیا ویزای کانادا مصاحبه دارد؟
برای ویزای مولتی کانادا به انجام مصاحبه نیازی نیست، اما برخی موارد خاص وجود دارد که ممکن است از متقاضی درخواست شود که برای مصاحبه به یکی از سفارتهای کشور کانادا مراجعه کند.
نظرت چی بود؟
0 نظر