راهنمای کامل آب و هوای شهر والنسیا آب و هوای شهر والنسیا: والنسیا سومین شهر پرجمعیت اسپانیا است. این شهر...
راهنمای کامل دانستنی های جزیره تنریف
دانستنی های جزیره تنریف: تنریف بزرگترین و پرجمعیتترین جزیره از مجموع جزایر قناری است. هر ساله تقریباً پنج میلیون گردشگر از تنریف بازدید میکنند که آن را به پربازدید ترین جزیره مجمعالجزایر تبدیل کرده است. این شهر یکی از مهمترین مقاصد گردشگری در اسپانیا و پایتخت اقتصادی جزایر قناری است. اگر اطلاعات کمی در مورد جزیره تنریف کشور اسپانیا دارید، این مطلب به بیشتر سؤالات اساسی شما پاسخ میدهد.
جمعیت جزیره تنریف
دانستنی های جزیره تنریف (جمعیت): تنریف جزیرهای پرجمعیت است که دارای حدود 900,000 نفر ساکن دائم (همچنین دارای جمعیت شناور زیادی است که به طور موقت در جزیره در بخش خدمات مشغول به کار هستند و میتوانند این تعداد را به 2,100,000 نفر افزایش دهند) است.
اکثریت ساکنان در شمال این جزیره مستقرشدهاند که دارای آبوهوای مطلوبتر و مسیرهای حملونقل بیشتری است. دو شهر بزرگ سانتا کروز (225,000 نفر جمعیت) و دلا لاگونا (150,000 نفر جمعیت) به همراه لاس پالماس، قطبهای اصلی شهری جزایر قناری را تشکیل میدهند.
جغرافیای جزیره تنریف
دانستنی های جزیره تنریف (جغرافیا): قدیمیترین رشتهکوههای تنریف با فوران آتشفشانی که در حدود دوازده میلیون سال پیش این جزیره را به وجود آورد، از اقیانوس اطلس برخاستند. این جزیره سه میلیون سال پیش به دلیل فعالیت آتشفشانی کوه Teide تشکیل شده است. کوه Teide عنوان بالاترین ارتفاع اسپانیا را دارد و سومین آتشفشان بزرگ جهان است. این آتشفشان از اکثر نقاط جزیره قابل مشاهده است و دهانه آن در بعضی نقاط 17 کیلومتر طول دارد.
آب و هوای جزیره تنریف
دانستنی های جزیره تنریف (آب و هوا): تنریف به دلیل آبوهوای گرم و دلپذیر خود، در سطح بینالمللی به عنوان «جزیره بهار ابدی» شناخته شده است. از آبوهوای گرم گرمسیری با میانگین 18 تا 24 درجه سانتیگراد در زمستان و 24 تا 28 درجه سانتیگراد در تابستان برخوردار است.
تضادهای عمده آب و هوایی در این جزیره مشهود است، به ویژه در ماههای زمستان که میتوان از آفتاب گرم در ساحل لذت برد و در ارتفاع 3،000 متر بالاتر از سطح دریا در Teide برف را تجربه کرد. اگرچه اختلافات آب و هوایی در میزان بارندگی و آفتاب در جزیره وجود دارد، اما میزان کلی بارش سالانه کم است و ماههای تابستان از ماه مه تا سپتامبر به طور معمول کاملاً خشک است. به طور کلی بارش باران، از یک سال به سال دیگر بسیار نامنظم است.
گیاهان و جانوران جزیره تنریف
دانستنی های جزیره تنریف (گیاهان و جانوران): جزیره تنریف علیرغم مساحت کوچک خود، از تنوع اکولوژیکی قابل توجهی برخوردار است و این نتیجه شرایط ویژه محیطی این جزیره است. نزدیک به 1400 گونه از گیاهان و جانوران مختلف و متنوع در این جزیره وجود دارد که نزدیک به 100 تای آنها به طور کامل بومی جزیره هستند. جانوران تنریف شامل 400 گونه ماهی، 56 پرنده، پنج خزنده، 13 پستاندار زمینی و چند هزار بیمهره، به همراه چند گونه لاکپشت دریایی، نهنگ و دلفین است.
منشأ نام جزیره تنریف
دانستنی های جزیره تنریف (منشأ نام): بومیان جزیره، از این جزیره به عنوان Achinet یا Chenet یاد میکردند. جوبا دوم، پادشاه بربرها افرادی را به جزایر قناری فرستاد. او و رومیان باستان از جزیره تنریف به عنوان نیواریا به معنی برف و یا قله پوشیده از برف نام میبردند.
نقشههای متعلق به قرن چهاردهم و پانزدهم میلادی جزیره را با نام Isla del Infierno معرفی میکنند که به معنای «جزیره جهنم» است و به فعالیت آتشفشانی و فوران کوه تاید اشاره دارد. با این وجود، در طول تاریخ توضیحات مختلفی برای منشأ نام این جزیره وجود داشته است.
به عنوان مثال، مورخان قرن 18، اظهار داشتند که این جزیره احتمالاً توسط پادشاه افسانهای Guanche، Tinerfe، با نام مستعار «بزرگ» توسط بومیان نامگذاری شده است. وی در روزهای قبل از فتح جزایر قناری بر کل این جزیره حکمرانی می کرد.
تاریخ جزیره تنریف
دانستنی های جزیره تنریف (تاریخ): نخستین سکونتگاه شناخته شده بشر در این جزایر توسط بربرها معروف به Guanches حدود 200 سال قبل از میلاد مسیح ساخته شده است. با این حال، غار Guanches واقع در شمال تنریف، شواهدی را از حدود شش قرن پیش از میلاد مسیح ارائه میدهد.
بومیان جزیره تنریف (Guanches)
دانستنی های جزیره تنریف (بومیان این جزیره): عمده فعالیتهای بومیان جزیره کشاورزی، چراندن گله، ماهیگیری و جمعآوری صدف از ساحل بود. ستارهشناسی و نجوم در میان Guanche بسیار رواج داشت و مکانهای خاصی، مانند سنگها و کوهها برایشان مقدس بود. همچنین دارای چندین خدای اصلی بودند از جمله: خدای آسمان، الهه مادر، خدای خورشید و… علاوه بر این، مجسمههای کوچک سنگی و خشتی شبیه به انسان یا جانور که مرتبط با آیینهای آنها بوده در این جزیره یافت شده است.
فتح جزیره تنریف توسط اسپانیایی ها
دانستنی های جزیره تنریف (فتح این جزیره توسط اسپانیایی ها): تنریف آخرین جزیره از مجموع جزایر قناری بود که فتح شد و طولانیترین زمان را برای تسلیم به سربازان کاستیل به خود اختصاص داد. نخستین تلاشها برای فتح جزیره در سال 1464 شروع شد تا اینکه سرانجام در سال 1496 تسلیم شد یعنی مدت 32 سال طول کشید.
فرمانروایی اسپانیا بر جزیره تنریف
پس از فتح تنریف توسط اسپانیاییها بسیاری از بومیان در اثر بیماریهای عفونی جدید، مانند آنفلوانزا و احتمالاً آبله که در آنها فاقد مقاومت و یا مصونیت ایمنی بودند، درگذشتند. استعمارگران جدید با جمعیت بومی محلی ازدواج کردند؛ و در مدت یک قرن پس از فتح، بسیاری از مستعمره نشینان جدید در این جزیره مستقر شدند، از جمله مهاجران از مناطق مختلف امپراتوری رو به رشد اسپانیا، مانند ایتالیا و آلمان.
با افزایش جمعیت، جنگلهای کاج برای تأمین سوخت پاکسازی شد و زمینهایی برای کشاورزی و کشت محصولات زراعی چه برای مصرف محلی و چه برای صادرات فراهم شد. نیشکر در دهه 1520 محصول مهم زراعی تنریف بود.
تجارت با قاره آمریکا
دانستنی های جزیره تنریف (تجارت این جزیره با قاره آمریکا): در تجارت جزایر قناری با آمریکای قرن 18 میلادی، جزیره تنریف نقش مهمی داشت، زیرا 50 درصد کشتیها و 60 درصد از بارگیری در آن قرار داشت. از جمله محصولاتی که صادر میشد نیشکر و عرق نیشکر بود.
مهاجرت از تنریف به قاره آمریکا
دانستنی های جزیره تنریف (مهاجرت از این جزیره با قاره آمریکا): تنریف مانند سایر جزایر، رابطه نزدیکی با آمریکای لاتین برقرار کرده بود، زیرا هر دو بخشی از امپراتوری اسپانیا بودند. از زمان شروع استعمار جهان جدید، بسیاری از کشتیهای اسپانیایی برای تهیه وسایل و تجهیزات در مسیر آمریکا در این جزیره متوقف میشدند. همچنین تعداد زیادی از اهالی تنریف به عنوان خدمه استخدام شدند.
بعد از گذشت یک قرن و نیم از رشد نسبی، خانوادههای زیادی به ویژه به ونزوئلا و کوبا مهاجرت کردند. در بین سالهای 1720 و 1730، 176 خانواده، به جزیره کارائیب پورتوریکو منتقل شدند. بین سالهای 1777 و 1783، تعداد بیشتری از اهالی جزیره از سانتا کروز تنریف مهاجرت کردند و در لوئیزیانا اقامت گزیدند.
برخی از گروهها نیز به فلوریدا غربی رفتند. مهاجرت به قاره آمریکا (عمدتاً کوبا و ونزوئلا) به دلیل فقدان فرصت اقتصادی و انزوا نسبی جزایر قناری، در طول قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم ادامه یافت. از اواخر قرن بیستم، قوانین اقتصادی حمایتی در جزایر و توسعه در صنعت گردشگری باعث تقویت اقتصاد و جذب مهاجران جدید شد و تنریف تعداد زیادی ساکن جدید دریافت کرد، از جمله بسیاری از فرزندان برخی از جزایر که پنج قرن قبل از آن عزیمت کرده بودند به جزیره بازگشتند.
تاریخ مدرن جزیره تنریف
دانستنی های جزیره تنریف (تاریخ مدرن این جزیره): بین سالهای 1833 و 1927، سانتا کروس تنریف تنها پایتخت جزایر قناری بود. در سال 1927 دولت دستور داد تا پایتخت را با لاس پالماس به اشتراک بگذارند، همانطور که در حال حاضر نیز همینطور است. این تغییر وضعیت باعث توسعه در لاس پالماس شد. در دهه 1890، تعداد زیادی از گردشگران از تنریف بازدید کردند.
تجارت مستقل حملونقل، مانند خط حملونقل برادران Yeoward، در این مدت به رونق صنعت توریست کمک کرد و به کشتیهایی که مسافران را حمل میکردند، افزود. الکساندر فون هومبولت، از قله کوه Teide صعود کرد و در مورد زیباییهای این جزیره بسیار صحبت کرد. تنریف همچنین محل مرگبارترین تصادف هواپیمایی معروف به «فاجعه فرودگاه تنریف» بود، در 27 مارس سال 1977 در فرودگاه لس رودوس در شمال این جزیره دو هواپیمای بوئینگ 747 با یکدیگر برخورد کردند و در آن 583 نفر کشته شدند.
جاذبه های گردشگری جزیره تنریف
دانستنی های جزیره تنریف (جاذبه های گردشگری این جزیره):
میراث تاریخی
دانستنی های جزیره تنریف (میراث تاریخی): در این جزیره بناهای تاریخی بسیاری به خصوص بعد از فتح توسط اسپانیا ساخته شده است.
کلیسای جامع San Cristóbal de La Laguna
دانستنی های جزیره تنریف (کلیسای جامع تنریف): این کلیسا یک کلیسای کاتولیک رومی است؛ که ساخت آن در سال 1904 آغاز و در سال 1915 به پایان رسید؛ و یکی از مهمترین کلیساهای جزایر قناری است. در این کلیسا بقایای آلونسو فرناندز د لوگو، فاتح جزیره و بنیانگذار شهر قرار دارد. این کلیسا که در مرکز تاریخی شهر لا لاگونا واقع شده است در سال 1999 توسط یونسکو به عنوان میراث جهانی اعلام شد. کلیسای جامع شامل عناصر مختلفی از سبکهای معماری از جمله نئوکلاسیک و نئو گوتیک است.
Auditorio de Tenerife
دانستنی های جزیره تنریف (Auditorio de Tenerife): این ساختمان یک سالن اجتماعات در سانتا کروز تنریف است که توسط معمار مشهور سانتیاگو کالاتراوا طراحی شده است. ساخت آن در سال 1997 آغاز و در سال 2003 به پایان رسید.
نمای با شکوه این سالن به یک نماد معماری از شهر سانتا کروز تبدیل شده است. همچنین به عنوان بهترین ساختمان معاصر در جزایر قناری و یکی از زیباترین بناهای معماری اسپانیا در نظر گرفته شده است. این ساختمان یکی از جاذبههای مهم تنریف و خانه ارکستر سمفونیک تنریف است.
برج های سانتا کروز (Torres de Santa Cruz)
دانستنی های جزیره تنریف (برج های سانتا کروز): برج سانتا کروز از برجهای دوقلوی واقع در شهر سانتا کروز تنریف است؛ که توسط معمار کانادایی جولیان والادارس طراحی و در طی سالهای 2004 تا 2006 ساخته شدهاند. برجهای دوقلو با ارتفاع 120 متر بدون آنتن، بلندترین آسمانخراش در جزایر قناری، بلندترین ساختمان مسکونی اسپانیا تا سال 2010 و از بلندترین برجهای دوقلوی اسپانیا هستند. این برجها به همراه Auditorio de Tenerife، یکی از بهترین نمادهای توسعه اقتصادی جزایر قناری در نظر گرفته شدهاند.
اماکن باستانی
دانستنی های جزیره تنریف (اماکن باستانی): جزیره تنریف همچنین دارای چندین مکان باستانشناسی از زمان Guanche است که عموماً نقاشیهای غاری هستند که در کل جزیره پراکنده شدهاند ، اما بیشتر آنها در جنوب جزیره یافت میشوند.
از مهمترین مکانهای باستانشناسی در این جزیره غار Guanches است که قدیمیترین آثار باستانی در مجمعالجزایر که قدمتشان به شش قرن قبل از میلاد میرسد در آن یافت شده است و دیگری غارهای Don Gaspar که در آن بقایای گیاهان به صورت دانههای گازدار یافت شده و نشان میدهد که بومیان جزیره در این جزیره کشاورزی میکردهاند.
اهرام گومار (Pyramids of Güímar)
دانستنی های جزیره تنریف (اهرام گومار): اهرام گومار بر روی صخرههای آتشفشانی از سنگ گدازه و بدون استفاده از ملات ساخته شده است. این اهرام در منطقه چاکونا، بخشی از شهر گومار جزیره تنریف واقع شدهاند. این سازهها متعلق به قرن نوزدهم قبل از میلاد است و هیچ کس نمیداند که چگونه و توسط چه کسانی ساخته شدهاند. در گومار نه هرم وجود داشته است که تنها شش مورد از آنها باقیماندهاند.
سنگ Guanches
دانستنی های جزیره تنریف (سنگ): یک ستون سنگی حکاکی شده است که از سنگ آتشفشانی توف قرمز ساخته شده است و در جزیره تنریف قرار دارد. این سنگ یکپارچه شیوههای مومیایی سازی بومیهای جزیره را همراه خود دارد. به همین دلیل این سنگ را سنگ Mirlado یا سنگ مردگان نیز مینامند.
مومیایی های Guanche
دانستنی های جزیره تنریف (مومیایی های Guanche): قدیمیترین بقایای مومیایی شده جزایر قناری از قرن سوم میلادی است و در تنریف یافت شده است. مومیاییهای Guanche در دورههای قبل از استقرار اسپانیایی این منطقه در قرن 15 ساخته شدهاند.
روشهای مومیایی کردن اجساد شبیه بهروشهایی بوده که توسط مصریان باستان مورد استفاده قرار میگرفته است، اگرچه فقط تعداد کمی از مومیاییها باقی مانده است. در سال 1933، قبرستان گوانه اوچوا در جنوب تنریف کشف شد.
تخمین زده میشود که قبل از غارت کامل این قبرستان بین 60 تا 74 مومیایی وجود داشته است. معاینه فیزیکی مومیاییها نشان داد که آنها بسیار قد بلند بودند. به طور متوسط، مردها 1.70 متر و زنان 1.57 متر قد داشتند.
پارک García Sanabria
پارک García Sanabria یک پارک شهری عمومی در قلب سانتا کروز تنریف است که در سال 1926 افتتاح شد و توسط دولت جزایر قناری به عنوان مکان مورد علاقه فرهنگی نامیده شده است. نام این پارک برگرفته از نام شهردار گارسیا سنابریا است که ساخت آن را تصویب کرد.
این پارک، بزرگترین پارک شهری در جزایر قناری است که مساحت آن 67.230 مترمربع است. در سال 1973 یک نمایشگاه بینالمللی مجسمهسازی در آن برگزار شد. بعضی از مجسمهها در تمام گوشه و کنار پارک و پیادهرویهای داخل آن به نمایش گذاشته شدند.
کارناوال جزیره تنریف
دانستنی های جزیره تنریف: مهمترین کارناوال تنریف که هم در سطح ملی و هم بینالمللی محبوب است، کارناوال سانتا کروز تنریف است که به عنوان جشنواره بینالمللی گردشگری اعلام شده است.
این کارناوال در بسیاری از مناطق در شمال و جنوب جزیره جشن گرفته میشود اما از نظر وسعت در شهر سانتا کروز بزرگترین است. کارناوال شامل گروههای موسیقی خیابانی، نقابهای نقاشی شده و انجمنهای مختلف است.
پس از انتخاب ملکه جشنواره، قسمت اول کارناوال به پایان میرسد و پس از آن کارناوال واقعی خیابانی شروع میشود که در آن تعداد زیادی از مردم در مرکز سانتا کروز جمع میشوند لباسهای سنتی میپوشند و خوراکیهای محلی مانند کیک، تخممرغ آبپز، نوشیدنی و گوشت کبابی توزیع میشود این کارناوال ده روز ادامه دارد.
سوالات متداول دانستنی های جزیره تنریف
جزیره تنریف چقدر جمعیت دارد؟
تنریف جزیرهای پرجمعیت است که دارای حدود 900,000 نفر ساکن دائم (همچنین دارای جمعیت شناور زیادی است که به طور موقت در جزیره در بخش خدمات مشغول به کار هستند و میتوانند این تعداد را به 2,100,000 نفر افزایش دهند) است.
جزیره تنریف دارای چه اماکن باستانی است؟
از مهمترین مکانهای باستانشناسی در این جزیره غار Guanches است که قدیمیترین آثار باستانی در مجمعالجزایر که قدمتشان به شش قرن قبل از میلاد میرسد در آن یافت شده است و دیگری غارهای Don Gaspar که در آن بقایای گیاهان به صورت دانههای گازدار یافت شده و نشان میدهد که بومیان جزیره در این جزیره کشاورزی میکردهاند.
قدیمی ترین بقایای عمومی در تنریف مربوط به چه دورانی است؟
قدیمیترین بقایای مومیایی شده جزایر قناری از قرن سوم میلادی است و در تنریف یافت شده است. مومیاییهای Guanche در دورههای قبل از استقرار اسپانیایی این منطقه در قرن 15 ساخته شدهاند.
نظرت چی بود؟
0 نظر